نقش و جایگاه زن در خانواده و تربیت نسل ولایی
اگر ولایتمداری و محبّت به ولی خدا را یکی از مهمترین ارزش های یک فرد شیعه بدانیم که خانواده متولّی انتقال آن است؛ در راستای همان رسالتی که درجهان هستی، خالق انسان ها برای آنان قرارداده است و معمار انقلاب، حضرت امام خمینی قدّس سرّه نیز به خوبی آن را چنین تبیین نمودند که: « همان طور که قرآن انسان ساز است، زن نیز انسان ساز است ».
زنان عهده دار مسئولیتی خطیر می باشند. اگر پایه اصلی تربیت و رشد صحیح فرد برای اجتماع را در خانواده جستجوکنیم، زن به عنوان مربی خانواده و عامل اصلی انتقال ارزش ها، جایگاه ویژه ای خواهد یافت. لذا نقش انسان سازی زن در طول هستی از اصیل ترین نقش های وی بوده است و در اهمیت آن همین بس که مفسّر عالیقدر جهان اسلام،آیت الله جوادی آملی حفظه الله می فرمایند: « هرگاه زن اصالت را به نقش های دیگری غیر از مادری وهمسری دهد، از صراط مستقیم خارج است ».
همچنین بزرگ بانوی اسلام حضرت فاطمه علیها السلام می فرمایند: «آن گاه که زن در منزل به امورخانه و تربیت فرزند می پردازد به خدا نزدیک تر است »
به هر حال حرکت در صراط مستقیم و تقرّب زن به سوی پروردگار جز از طریق اصالت دادن به ایفای نقش کلیدی و مؤثّر مادری و تربیت فرزندان مقدور نمی باشد. به همین جهت مربی بزرگ قرن حاضر امام خمینی رحمه الله ، شغل اصلی زن ومهمترین کار وی را مادری و همسری دانسته است.
منبع:مریم معین الاسلام،زن منتظر و منتظرپروری،قم،1388،ص112
فرم در حال بارگذاری ...